Замъкът в Равадиново

17:45:00

Здравейте! Наскоро си направих малка разходка извън Бургас и посетих едно място, което отдавна гледам на снимки, но за съжаление нямах възможността да разгледам на живо досега. Както сте видели от заглавието, става дума за Замъкът в Равадиново. Реших да направя тази публикация, на малко по-различна тематика, защото самото място лично за мен е като късче от рая.



Замъкът носи името "Влюбен във вятъра" и според легендата (да речем) когато пече слънце в замъка духа и вятър, но в мига, в който слънцето се скрие, вятърът спира. Самият замък се намира на 3км. от Созопол, като се забелязва отдалеко. (все пак не на всяка крачка има замъци.. :D ). Входът е 10лв., като за мен цената оправдава видяното.



От самото си създаване, досега замъкът постоянно се усъвършенства. Самата идея за постройката е била мечта на основателя му, който всяка година влага средствата, които е спечелил в "своя приказен замък".



Много цветя, градини и зеленина, интересни скулптури и фонтани може да видите по време на разходката си в замъка. В замъка има и зоокът, параклис, винарна и голямо езеро. Интересно е, че съвсем свободно из цялото място се разхождат патици и пауни.



Самият Замък съчетава най-различни архитектурни стилове и дори от много хора се смята за кичозен, но лично мен ме пренесе назад във времето на рицари, принцеси и бални вечери.


Ако се чудите кое местенце в България да посетите и сте близо до Бургас определено ви съветвам да отскочите до Равадиново. За мен лично беше един прекрасен следобед и с удоволствие бих се върнала отново.

You Might Also Like

0 коментара

Popular Posts

Like my Facebook Page

Follow me on instagram

Subscribe