Lets talk about.. Nails

15:06:00


Здравейте, момичета! 
Реших днешната тема да е на малкооо по-различна вълна, а именно ноктопластика. Тъй като следя много блогове и постоянно ми прави впечатление как преобладават лакове, топ лакове и т.н.. реших да споделя малко за моите нокти :) И така се замислих.. колко ми е добре на мен, че не ми се налага да мисля за такива работи. Имам точно 1 лак :D Дори не съм сигурна, че имам лакочистител.. Ползвам услугите на маникюристка, която се грижи за ноктопластиката ми от около 2 години, като това лято си бях взела почивка, но после пак си направих ноктите.
И така... да ви разкажа първо какво ме подтикна да взема решение да си направя ноктопластика. Винаги съм имала чупливи нокти.. тъкмо пораснат малко и някой ще се счупи. Никога не съм имала красив маникюр. След известно време започна да ми прави впечатление,че всички около мен имаха красиви дълги нокти, а моите бяха под всякаква критика. 
Първоначално малко ме спираше цената, но след това установих, че всъщност едва ли не пестя парички, а и доста нерви.. Не си купувам лакове, защото нямам нужда от тях. Вече нямам проблеми със счупени нокти и не ми се налага да се лакирвам през 5 дена. Мога спокойно да си нося пръстени и гривни без да се притеснявам, че някой ще посегне към ръката ми и ще се загледа не в бижутата ми, а в смешните ми олющени нокти. 
За самата ноктопластика не мога да разкажа много, тъй като все пак не съм маникюристка и не желая да подведа някого, че съм професионалист в тази област. Ако ноктите са прекалено къси, върху вашият нокът се лепи пластмасов, а ако имате някаква дължина на нокътя, той се доизгражда за дължина. Има и други начини, но на мен са ми прилагани тези двата. Самата маникюристка ви пили ноктите, прави ги такава форма каквато вие желаете,тъй като сега има най-разнообразни - квадратни, остри, заоблени. После слага самият гел и ви лакирва. Накратко е това :) В замяна получавате здрави, оформени нокти, чийто лак ще издържи докато не отидете на подръжка. Моите нокти могат да издържат и до 2 месеца, тъй като растат бавно, но на около 6 седмици гледам да им правя подръжка, защото все пак като вземат да израстват започва да става грозно. Сега сигурно ще си кажете - "Да, бе да, как и издържат ноктите толкова време, сигурно една чиния не е измила.." И веднага ще ви оборя - живея сама на квартира, сама си мия чиниите, сама си готвя, сама си пера и върша всякаква домакинска работа без никакви проблеми. Важно и на какъв човек ще попаднете - никой не иска някой да се отнася студено с него и да не го интересува дали ви боли докато ви пили ноктите.. В това отношение аз съм късметлийка, защото сегашната ми маникюристка е много внимателна и супер лъчезарна, което е доста важно тъй като преди това ходех на място пълно с клюкарки, където само обсъждаха клиентките си.
Мога да ви кажа , че откакто съм с ноктопластика, самочувствието ми се вдигна, постоянно получавам комплименти за това как винаги съм с хубави и дълги нокти. Същото като с грима - всички знаем колко уверени се чувстваме, когато сме гримирани и как рязко нещата се променят ако не сме. Най - хубавото е , че можете спокойно да кажете , че това са вашите нокти, защото на практика е така.. просто имате гел отгоре.
И все пак ноктопластиката има и отрицателни черти.
Самият процес не е никак кратък - час и половина, два, в зависимост от това какви нокти искате - по-семпли или по-сложни, което си е загуба на време, но замисляйки се колко време бихте прекарали да се лакирате като хората, да изпилите самите нокти, да не говорим ако искате да си направите и декорации ..
Ако решите да махнете гела и да останете с вашите нокти, те няма да бъдат особено привлекателни поне месец. Да така е, но за мен това е малко мит, тъй като лятото махнах моя гел и ноктите ми бързо се възстановиха към предното си състояние. Както знаете красотата изисква жертви, няма как.. Плочката на вашия нокът ще е поизтънена и наранена, но ще се оправи.
Крие и известни по-сериозни опасности, тъй като е възможно да получите инфекция, ако попаднете на някое забутано място, затова ако се решите, внимавайте какъв салон посещавате.
Сега ще ви покажа и какви нокти съм си правила досега.. извинявам се, че снимките не са много хубави и тук там има някой ефект от инстаграм, но нямам оригиналните...










В заключение мога да кажа, че ако имате кофти нокти и нужда от малко самочувствие, ноктопластиката определено би ви помогнала. :)

Ще се радвам да харесате страницата ми във Facebook и да ме последвате в Instagram.

You Might Also Like

5 коментара

  1. Много красиво и правилно разказано... НО... Аз лично имах големи поражения след ноктопластика.. до сега съм била 3 пъти за по половин година и после крайно много съжалявам.. последните 2 пъти си ходех при моята маникюристка, която работи уникално добре за смешни пари (чак й се чудя на акъла), работи само с професионални продукти, но... това ноктопластиката си е убийство за нокътя! От доста време аз също се занимавам с нокти, макар и непрофесионално и съм виждала покъртителни случаи след всякакъв вид изгражданици и ноктопластики, а дори и след гел лакове (тъй наречените Ши-лакове. Даже от доста време замислям да направя блог именно на тази теми, кои са плюсовете и минусите на това красиво удоволствие. Аз лично след последното сваляне на гел, бях без 2 нокътя.. показалеца и средния на лявата ми ръка бяха на половина и колкото повече израстваха, толкова зле ставаха.. ужасно меки и наранени, болящи.... абе много зле няма какво да ги коментирам просто.. искрено се надявам, когато решиш да свалиш ноктопластиката да си с що-годе нормални нокти, защото при мен възстановяването траеше близо 3-4 месеца.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ясно ми е за какво говориш.. Когато аз си правих за бала(беше ми за първи път) след като махнах ноктите, моите хич не бяха в хубаво състояние и им отне доста време да се възстановят. Сега съм с нокти от 2 години някъде като правих почивка това лято.. И ноктоте ми се възстановиха за има няма 1 месец. Дори по-малко.. Не знам на какво се дължи тази разлика. Лично за мен ноктопластиката е добър вариант, защото имам много меки и чупливи нокти.. но ако ноктите са в добро състояние, е излишно определено :)

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Да, удачен вариант е, ако човек няма нормални и що годе здрави нокти, но пък иска да има маникюр. Но съм на мнение, ме първо е хубаво да се пробват всички варианти за заздравяне. Аз лично установих за себе си, че живината на ноктите и косата ми зависят от това как се храня. Преди близо 2 години правих диета в продължение на половин година, която беше следната: закуска - кафе/плод/кис. Мляко; обяд - овчарска салата/готвено; вечеря - готвено/салата. Бях спряла всякакво газирано и сладко, позволявах си кенче кола или нещо друго с кафето след обяд. Сладко ядях ако вече не издържам и то прим. 2-3 парченца шоколад. Освен, че свалих доста кг (близо 7кг), косата ми живна и започна да расте, както и ноктите, като се има предвид, че не съм полага почти никакви грижи. В момента, в който се върнах към стария си начин на живот вс отиде на кино и кг, и коси и нокти... Разбира се всеки избира сам за себе си, но аз не препоръчвам на никой ноктопластики, най-малкото защото може да си докара главоболия като моите... :(

      Изтриване
    4. Имаш право :) Вярно е, че човек е това, което яде и наистина храната е много важна, а с това забързано ежедневие, за съжаление е трудно да се храним така, както бихме искали..

      Изтриване

Popular Posts

Like my Facebook Page

Follow me on instagram

Subscribe